הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי – פשיטת רגל ופירוק והבראת חברות

חדלות פירעון הוא מצב בו אדם או חברה אינם מסוגלים לעמוד בהוצאותיהם ובחובותיהם, כאשר סך הוצאותיהם גדול משמעותית מסך הכנסותיהם. בדרך כלל, רצוי להכריז על חדלות פירעון רק כאשר לא רואים אור בקצה המנהרה וכאשר אין מוצא אחר (בדמות הסכם פשרה או ניסיון להגיע להסדרים עם הנושים).
הכרזה על חדלות פירעון ופנייה לבית המשפט בנושא היא בעצם תחילתו של הליך אשר היה ידוע בעבר בשם הליך “פשיטת רגל” – לגבי יחיד ופירוק – לגבי חברה.
כיום, לאחר חקיקת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע“ח-2018, ההליך קצר יותר ופחות מסורבל מאשר בעבר, אולם ההליך עדיין כרוך בהטלת מגבלות שונות על חדל הפירעון (או בשמו הישן “פושט רגל“).
באופן כללי, ניתן לומר כי המטרה והשאיפה היא להגיע להסדר בהקדם האפשרי, בין אם המדובר בהסדר נושים מצד החייב ובין בתוכנית פירעון אשר תיקבע על ידי הנאמן אשר בסופה יהא זכאי החייב להפטר מחובותיו.
חוק חדלות הפירעון החדש הוא חוק חדש המהווה הלכה למעשה חידוש לפקודת פשיטת רגל שהייתה נהוגה עד לחקיקתו. החוק מציע אפשרות לכל אדם, עסק ותאגיד להגיע להסדר שיקום כלכלי המעניק הזדמנות שנייה לאותו אדם או בעל עסק שנקלע לחובות שאינו יכול לעמוד בהן.
קבלת ייעוץ וסיוע ממשרד עורכי דין מקצועי בתחום חדלות פירעון הוא מרכיב קריטי להצלחה בכל ההליך. על חדל הפירעון להוכיח לבית המשפט כי אינו מנסה לנצל את החוקים ואת המערכת המשפטית על מנת להתחמק מתשלום החובות אליהם הוא נקלע בכוונה להתעשר, אלא כי הוא מתנהל בתום לב ומתוך רצון אמיתי וכן להשיב את הסכום הגבוה ביותר המתאפשר לו בהתאם למצבו.
משרדנו בעל מקצועיות וניסיון בתחום זה, במטרה לסייע לחדל הפירעון לצלוח את ההליכים בערכאה המתאימה וללוות אותו לכל אורך התהליך, החל מההסדרים מול הנושים ועד לקבלת ההפטר המיוחל.